Uitvoerende musici 2019

image_pdfimage_print

Professionele musici

Amerentia van Lammeren studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Tussentijds studeerde zij aan de School for Music and Drama in Londen. Zij speelde in het Orkest van het Oosten, het Radio Symfonie Orkest en het Rotterdams Kamer Orkest. Van 2011 tot 2017 woonde en werkte zij in Melbourne. Daar gaf zij leiding aan de strijkersafdeling van de Melbourne Girls School. Amerentia is een actief kamermusicus, zij maakt onder meer deel uit van het Geyn Consort en strijkkwartet OttoMani.

Amerentia van Lammeren
Barbara Bekhof

Barbara Bekhof studeerde eerst Bouwkunde in Delft en altviool aan Conservatorium in Den Haag. Daarna ging zij naar  de Haute Ecole de Musique in Lausanne waar zij studeerde bij altviolist Alexander Zemtsov. Samen met Vera Beths deed zij een concerttour door Nederland. Na haar terugkomst studeerde zij verder bij Michael Zemtsov. In juni 2015 sloot zij haar masteropleiding af. Momenteel is Barbara werkzaam als adviseur klimaatadaptatie bij Ingenieursbureau Tauw. Naast haar fulltime baan speelt ze in het Zeeuws Kamer Orkest en in het TY Strijkkwartet.

Bas Verheijden  studeerde aan Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn. Met The Atlantic Trio (viool, cello, piano) speelt hij kamermuziek. Als liedbegeleider geeft hij recitals met bariton Maarten Koningsberger. Bas maakt veel arrangementen voor het pianotrio, zoals transcripties van Le Carnaval des Animaux. Hij is artistiek leider van de kamermuziekserie Maestro’s van Dichtbij. Als docent heeft Bas leerlingen van alle leeftijden. (Zie ook www.basverheijden.com )
Bas Verheijden
Annoesjka Cabo

Annoesjka Cabo speelde 15 jaar in de Omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij was tot 2015 violiste van het Duo Sans Souci en gaf met dit duo meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Zij speelt in diverse kamermuziekformaties en in het strijkkwartet OttoMani.
Annoesjka heeft haar eigen vioolschool in Driebergen, Zij organiseert jaarlijks een zomermuziekweek in Frankrijk voor kinderen  van 11-18 jaar, gericht op klankontwikkeling en samenspel.
Annoesjka is initiatiefnemer en mede-organisator van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, dat plaats vindt tijdens de Open Monumenten Dagen.
(Zie ook www.annoesjkacabo.com)

Guus Fabius studeerde cello aan het conservatorium in Groningen. Hij  speelde in het Jeugd Kamerorkest Leiden, in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en  het Nationaal Jeugdorkest (NJO).  Hij sloot zijn studie af in Amsterdam (Jean Decroos) en in Utrecht (Dmitri Ferschtman).
Guus is voorstander van kleinschaligheid en duurzaamheid en verandering en speelt graag in vele steeds wisselende kamermuziekensembles dicht bij huis. Hij begeleidt hij ook euritmie-voorstellingen. Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins, naar het model van Stradivarius “Servais”, met iets grotere maten dan standaard.

Guus Fabius

Marilou Krouwel is afgestudeerd als dirigente en fluitiste aan het Utrechts Conservatorium. Zij volgde masterclasses en nam deel aan concoursen. Zij dirigeert koren en orkesten en heeft een eigen lespraktijk. Als uitvoerend musicus werkt zij in diverse ensembles.
(Zie ook www.mariloukrouwel.nl)

Marilou Krouwel (foto L. Wattimury)
Martin Meijer
Martin Meijer studeerde gitaar aan het Utrechts Conservatorium. Hij behaalde de diploma’s onderwijsbevoegdheid, uitvoerend kunstenaar en de aantekening kamermuziek. Daarna volgde hij lessen bij grote gitaristen in het buitenland. Behalve als solist speelde Martin Meijer met zangers, kamerkoren, fluitisten en andere gitaristen; in kleine bezettingen want de gitaar heeft geen groot volume. Hij maakt deel uit van het gitaarensemble Attacca.
Nancy Braithwaite (klarinet) is an internationally renowned clarinetist and educator. She has performed throughout the USA, Europe and China. As a soloist, she has performed with the Rochester Philharmonic, Savannah Symphony Orchestra and others in works by Mozart, Nielsen, von Weber and Rossini.  In addition, she has  been very active in chamber music with repertoire encompassing more than 300 works.  
Nancy Braithwaite
Norma Brooks
Norma Brooks is een van oorsprong Amerikaanse contrabassiste. Zij is sinds vele jaren actief in de Nederlandse muziekwereld. Na haar studie in Bloomington, Indiana speelde zij vijf  jaar als solo/tutti-bassiste in diverse orkesten in Mexico. In Nederland begon zij haar carrière bij het Radio Filharmonisch Orkest en  daarna als solobassiste in het Radio Kamer Orkest. Ze heeft met bijna alle orkesten in Nederland gespeeld en maakte regelmatig deel uit van het Schoenberg Ensemble, Amsterdams Bach Consort, Holland Opera en diverse andere ensembles. Norma is een gepassioneerde docent voor kinderen op de contrabas!
Oihana Aristizabal Puga studeerde violoncello aan het Pablo de Sarasate Conservatorium in Pamplona, Spanje. Daarna studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium voor het diploma Uitvoerend Musicus. Zij was lid van het Enara Pianotrio waarmee zij kamermuziek speelde. Sinds 2007 speelt zij als celliste in het Cello Octet Amsterdam (voorheen Conjunto Iberico). Oihana speelt regelmatig met orkesten in Nederland en Spanje.
Oihana Aristizabal
Pauline Terlouw

Pauline Terlouw studeerde viool bij Wolfram König in Duitsland. Zij speelde 17 jaar in het Orion Ensemble, een pianotrio, waarmee zij meerdere cd’s maakte. In 2003 heeft zij met haar inmiddels overleden partner Leonard Leutscher de cursus ‘Het Luisterrijk’ opgericht, een succesvolle cursus over klassieke muziek, die werd gegeven in zeven plaatsen en jaarlijks ruim 350 cursisten telde. Pauline is eerste violist in het Metropole Orkest. Als kamermusicus speelt ze in het OttoMani Strijkkwartet en het Leonard Ensemble (pianotrio).

Rosina Fabius studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Wenen en volgde intensieve masterclasses ‘Poetry and Performance of the German Lied’ aan het Franz Schubert Instituut in Oostenrijk. Daar volgde zij masterclasses van bekende liedzangers. Rosina ontving in 2018 de Toonkunst Oratorium Prijs op het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch. Zij treedt regelmatig op als soliste bij Ribatutta Musica. In  Nederland trad zij op in Delft bij het Delft Chamber Music Festival en  het Internationaal Liedfestival in Zeist.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rosina-200x300.jpeg
Rosina Fabius
Spphia Plate
Sophia Plate studeerde jazz aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten met deaantekening klassiek. Zij speelde als ‘side woman’ en freelancer in verschillende bands en projecten en in musical- en theaterproducties. In haar soloprogramma ‘Sophia solo’ speelt en zingt zij akoestische sfeermuziek zoals bossa nova, samba, tango, Zuid Amerikaanse en Spaanse muziek, pop en jazz. Zij speelt gitaar, ukelele, dwarsfluit en saxofoon. Sophia geeft muzieklessen in Driebergen en is dwarsfluitdocent  aan de Heuvelrug Muziekschool. (Zie ook www.sophiaplate.nl)