Zaterdag 14 Sep, Kapel en Klokketoren

Broekbergen / Kloosterlaantje 1   Driebergen-Rijsenburg

*Kinderconcert*
PEER GYNT

15.00 – 15.30 

Edvard Grieg
Peer Gynt
Docenten Muziekcirkel Driebergen
Gosia Stolte / 1e viool
Janita Jansen  / 2e viool
Nienke Frankena / altviool
Loriane Rychner / cello
Geleijn van der Ham / accordeon
Stephan Esmeijer / blokfluit
David Schermann / pauken
Kamiel van der Laan / verteller
Anne Zweers / verteller
Inge van Keulen / verteller

Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 a 7 jaar.
Docenten van de muziekcirkel Driebergen voeren dit muzikale sprookje uit. Aansluitend is er een instrumentenmarkt voor kinderen die een instrument willen uitproberen.

“Peer Gynt is het verhaal van een Noorse boer die allerlei avonturen beleeft. Peer Gynt leidt een wild leven, en reist de wereld over waar hij een spoor van vernieling achterlaat. Op het eind van zijn leven komt hij terug in het dorp van herkomst waar niemand hem meer mag, behalve Solveig, die altijd van hem is blijven houden. Edvard Grieg schreef de muziek op het toneelstuk van Henrik Ibsen. Dit stuk heeft hem beroemd gemaakt. Het is zo geliefd bij het publiek omdat Grieg de muziek zo beeldend heeft geschreven, je ziet de trollen bijna voor je, de stemmingen van de mensen, de  reis door Marokko, het landschap en de vrede en liefde van Solveig. In de muziek vind je verschillende melodieën uit de Noorse volksmuziek.”                                                  

Buitenplaats Broekbergen stelt haar Kapelzaal gratis ter beschikking. In de zaal is geen verwarming. Aangeraden wordt voldoende warme kleding te dragen.

Men wordt vriendelijk verzocht zoveel mogelijk met de fiets naar Broekbergen te komen.

In het kader van de Open Monumenten Dagen stelt Broekbergen op zaterdag 14 september  haar Toren open, speciaal voor kinderen, die naar de torenkamer mogen klimmen om te genieten van het prachtige uitzicht. Ze mogen dan ook zelf de klokken luiden.