Uitvoerende musici 2020 Concert in Grote Kerk

Ottomani Strijkkwartet

Bezetting Strijkkwartet OttoMani 
Pauline Terlouw / viool
Annoesjka Cabo / viool
Amerentia van Lammeren / altviool
Guus Fabius / cello

Bas Verheijden (pianist)

Bas Verheijden behaalde met onderscheiding zijn Master of Music bij Jan Wijn. Hij won het Internationale Scheveningen Concours en was de eerste Nederlander die werd toegelaten tot de Accademia Pianistica in Imola. Bas is actief als solist, kamermusicus en liedbegeleider (van o.a. Maarten Koningsberger). Ook is hij is artistiek leider van de serie MAESTROSvanDICHTBIJ in de Grote Kerk. www.basverheijden.com

Amerentia van Lammeren

Amerentia van Lammeren studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Tussentijds studeerde zij aan de School for Music and Drama in Londen. Zij speelde in het Orkest van het Oosten, het Radio Symfonie Orkest en het Rotterdams Kamer Orkest. Van 2011 tot 2017 woonde en werkte zij in Melbourne. Daar gaf zij leiding aan de strijkersafdeling van de Melbourne Girls School. Amerentia is een actief kamermusicus, zij maakt onder meer deel uit van het Geyn Consort en strijkkwartet OttoMani.

Annoesjka Cabo

Annoesjka Cabo speelde 15 jaar in de Omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij was tot 2015 violiste van het Duo Sans Souci en gaf met dit duo meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Zij speelt in diverse kamermuziekformaties en in het  OttoMani Strijkkwartet. Annoesjka heeft haar eigen vioolschool in Driebergen, Zij organiseert jaarlijks een zomermuziekweek in Frankrijk voor kinderen  van 11-18 jaar, gericht op klankontwikkeling en samenspel. Annoesjka is initiatiefnemer en mede-organisator van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, dat plaats vindt tijdens de Open Monumenten Dagen.(Zie ook www.annoesjkacabo.com)

Guus Fabius

Guus Fabius studeerde cello aan het conservatorium in Groningen. Hij  speelde in het Jeugd Kamerorkest Leiden, in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en  het Nationaal Jeugdorkest (NJO).  Hij sloot zijn studie af in Amsterdam (Jean Decroos) en in Utrecht (Dmitri Ferschtman).
Guus is voorstander van kleinschaligheid en duurzaamheid en verandering en speelt graag in vele steeds wisselende kamermuziekensembles dicht bij huis. Hij begeleidt hij ook euritmie-voorstellingen. Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins, naar het model van Stradivarius “Servais”, met iets grotere maten dan standaard.

Pauline Terlouw

Pauline Terlouw studeerde viool bij Wolfram König in Duitsland. Zij speelde 17 jaar in het Orion Ensemble, een pianotrio, waarmee zij meerdere cd’s maakte. In 2003 heeft zij met haar inmiddels overleden partner Leonard Leutscher de cursus ‘Het Luisterrijk’ opgericht, een succesvolle cursus over klassieke muziek, die werd gegeven in zeven plaatsen en jaarlijks ruim 350 cursisten telde. Pauline is eerste violist in het Metropole Orkest. Als kamermusicus speelt ze in het OttoMani Strijkkwartet en het Leonard Ensemble (pianotrio).