Informatie voor musici 2021

De inschrijving voor deelname door musici aan het Muziekfestival 2021 is nu gesloten  

De Stichting Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug hoopt dit jaar weer het zesde muziekfestival te organiseren. Zoals elk jaar tijdens de Open Monumentendagen; dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021.
De voorbereidingen zijn begonnen en uiteraard wordt bij het maken van de plannen rekening gehouden met het mogelijke verloop van de corona-epidemie.

Dit jaar is er het hoopvolle vooruitzicht dat er in september minder beperkende maatregelen zullen gelden als in 2020.  Maar geen zekerheid.

Amateur-ensembles kunnen nu al inschrijven. Klik op Aanmeldingsformulier 2021

Bij de organisatie van het muziekfestival 2021 willen we rekening houden met meerdere mogelijkheden. Als er in september beperkende maatregelen zijn vergelijkbaar met 2020, dan zal het festival ook ongeveer worden zoals in 2020 met een professioneel concert en carrouselconcerten. We hopen er natuurlijk op dat er in september 2021 meer mogelijk zal zijn, en dat ook amateurensembles weer zullen kunnen spelen.

Ondanks de onzekerheid in verband met Covid-19 komen de voorbereidingen voor het festival vanaf nu natuurlijk wel op gang.  Zoals elk jaar wordt er gezocht naar financiering, naar geschikte locaties, naar geschikte programmering en naar optredende (amateur-)musici en muziekensembles.  

De organisatie van het festival denkt nu aan twee types concerten waarin amateur-ensembles kunnen optreden:

-een of meer concerten “voor en door”  amateur-ensembles waarbij alle deelnemers voor de duur van het concert ook als publiek in zaal aanwezig zijn.

en/of

-een of meer carrousel-concerten waarbij in drie locaties wordt gespeeld op verschillende tijdstippen. Per locatie wordt door enkele kleine ensembles gespeeld; het publiek heeft voldoende tijd om tussen de concerten, indien gewenst, naar de volgende locatie te gaan. 

Amateur-ensembles kunnen nu al inschrijven. Klik op Aanmeldingsformulier 2021